Budowa pomnika wdzięczności Janowi Pawłowi II, którym będzie szkoła w TOGO nosząca Jego imię trwa. Na konto SMA wpłynęło 57632 zł. Po odliczeniu kosztów różańcy misyjnych, które otrzymywali uczestnicy tegorocznej pielgrzymki, na budowę szkoły przekazaliśmy 42632 zł. Bardzo serdecznie dziękujemy tym wszystkim, którzy włączyli się w realizację naszego beatyfikacyjnego postanowienia.  W 51 szkołach zorganizowano kwestę. Są też wpłaty indywidualne. Za te gesty solidarności z potrzebującymi naszej pomocy misjonarzami z SMA i za otwieranie okna na świat afrykańskim dzieciom dziękujemy. W szkołach noszących imię Jana Pawła II w Polsce uczy się blisko 300000 dzieci i młodzieży. Koszt zbudowania szkoły to około 110000 zł (w zależności od kursu Euro) – około 0,37 zł na 1 ucznia. Brakuje nam jeszcze około 65000 zł.

Zachęcamy samorządy uczniowskie do działania. A dyrektorów szkół i opiekunów samorządów szkolnych do pomocy młodzieży w organizacji kwest. Czy jako Rodzina Szkół noszących imię Jana Pawła II potrafimy pozostawić po sobie ślad, który nas przetrwa ? Do tego zachęcał nas śp. bp Jan Chrapek. Niebawem relacja z budowy szkoły.

Przypominamy nr konta na które należy wpłacać pieniądze:

SMA Borzęcin Duży ul. Warszawska 826, 05-083 Zaborów,

bank: PKO S.A. XIII O/W-wa

nr rachunku: 94 1240 2034 1111 0000 0308 5215

z dopiskiem Szkoła im.JP2 w Togo.